RSS

Informatie RSS

RSS staat voor Really Simple Syndication. Het is een toepassing van de internetmetataal XML. Sites die een RSS logo tonen, geven je de mogelijkheid om informatie, in het geval van MYtaxjob.nl, op te halen. Dit is handig voor sites zoals MYtaxjob.nl die regelmatig geüpdate worden. RSS helpt je om op de hoogte te blijven van de laatste fiscale vacatures. Om RSS te kunnen gebruiken heb je een RSS reader nodig. Als je eenmaal een zoekopdracht in een RSS reader hebt gecreëerd, blijft deze op de achtergrond van je computer lopen. Het controleert doorlopend of er nieuwe fiscale vacatures zijn geplaatst die voldoen aan jouw criteria en je kunt de fiscale banen onmiddellijk zien.

Wat kan ik met RSS?

Een RSS reader bespaart je surf- en zoektijd. Je ontvangt vacatures die voldoen aan jouw criteria vrijwel onmiddellijk nadat ze geplaatst zijn op MYtaxjob.nl. Je kunt zelf instellen hoe regelmatig je de updates wilt ontvangen. De RSS reader slaat de vacatures voor je op en verwijdert oude banen automatisch. RSS toont je de vacatures snel en overzichtelijk. Je kunt RSS stoppen of starten wanneer je wilt.

Hieronder vind je instructies om RSS reader te downloaden. Er zijn echter vele RSS readers beschikbaar. Zie tevens http://rss.startpagina.nl/ voor een overzicht en meer infomatie over RSS.

Volg de onderstaande stappen om de RSS reader te downloaden:

1. Controleer of het Microsoft.Net framework al geïnstalleerd is op je computer. Je kan dit doen door vanaf je bureaublad naar 'Start' te gaan, 'Configuratiescherm' te selecteren en vervolgens te klikken op 'Software'. In het scherm dat verschijnt zie je een overzicht van al je applicaties. Als je het Microsoft .NET Framework 1.1 ziet staan, is de laatste versie al geïnstalleerd. Ga dan verder naar stap 2. Als je een Windows 98 of Windows 2000 gebruiker bent, volg dan de stappen 'Start', 'Instellingen', 'Configuratiescherm', 'Software'.

Als Microsoft .NET Framework 1.1 niet in de lijst voorkomt, is het nodig dat je dit eerst download. Ga hiervoor naar Microsoft Windows Update page.

Klik op 'Updates installeren' aan de linkerkant van de pagina.
Selecteer Microsoft .NET Framework 1.1 in de lijst en klik op 'Updates installeren'.
Selecteer 'Installeren'.
De wizard zal je door de rest van het installatieproces leiden.

2. Als het Microsoft .NET Framework 1.1 al geïnstalleerd is, kan je de RSS reader downloaden door te gaan naar http://www.rssreader.com

 • Klik op de 'download'-button.

 • Selecteer rssreader.exe om te downloaden.

 • Kies waar je dit bestand wilt bewaren en sla het op op je computer door op 'opslaan' te klikken

 • Klik op 'open'.

 • Volg de instructies van de wizard.

De RSS reader is nu geïnstalleerd.

 • Klik vanaf je bureaublad op 'Start' en selecteer de RSS reader in je programmalijst. Open de RSS reader.

3. Selecteer en kopieer de url die behoort bij de categorie van je keuze uit de lijst onderaan deze pagina.

4. Open je RSS reader en klik op 'Add'. Plak de URL die je zojuist gekopieerd hebt in het gegeven veld.

 • Klik 'next'.

 • Geef het een herkenbare naam (het is mogelijk om meerdere zoekopdrachten op te zetten).

 • Klik 'next'.

 • Creëer er een nieuwe folder voor of voeg het toe aan een bestaande folder, en klik 'OK'.

5. Hoe krijg je de meest recente vacatures onmiddellijk te zien op je bureaublad?

 • Ga in de RSS reader naar 'Tools' en kies 'Options'

 • Onder het tabblad 'General':

 • Vink de vakjes voor 'Start RSS reader when Windows starts' en 'Check for new headlines at start-up' aan.

 • Ga naar het tabblad 'Feeds' (ook onder 'Tools') en selecteer hoe vaak je wilt dat er gekeken wordt naar nieuwe 'headlines' en hoe lang deze bewaard moeten worden.

 • Zorg ervoor dat in het 'Pop up'-gedeelte (ook onder 'Tools') 'Default option; show new headlines in pop up window' op 'Always' staat en kies voor hoe lang je wilt dat de pop up verschijnt.

 • Je zult nu je RSS feeds zien verschijnen rechts onderaan je computerscherm. Klik op de 'headlines' om het RSS reader window te openen en de vacature te kunnen zien.